Houtpellet

Perfecte warmte met houtpellets

houtpellets kasterleeWat zijn houtpellets ?

Houtpellets zijn een milieuvriendelijke brandstof, gemaakt van houtafval, zoals zaagsel en houtkrullen. Bovendien afkomstig van zuiver en onbehandeld hout. Houtpellets zijn zeer compact en worden met een lage vochtigheidsgraad (+/- 10 %) geproduceerd. Dit zorgt voor een extreem hoog verbrandingsrendement. Eén kilo pellets heeft een warmte-inhoud van ongeveer 5 kWh. Dit komt ongeveer overeen met 0.5 l stookolie.

 

 

 

 

8 unieke voordelen van houtpellets ?

  1. Mooie natuurlijke vlam ipv gasvlam
  2. Milieuvriendelijk
  3. CO2 – neutraal
  4. Na verbranding slechts 1% as.
  5. Ruikt of stinkt niet
  6. Geen gesleur met brandhout.
  7. Minder verbruik van CV
  8. Pellets verouderen niet, ze blijven goed.

 

Materialen, merken, Pelletkachels

Uit het grote gamma van beschikbare fabrikanten van pelletkachels hebben wij een selectie gemaakt van de voor ons meest kwaliteitsvolle pelletkachels. MCZ is van Italiaanse makelij en heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. MCZ werkt ook standaard met stralingswarmte en convectiewarmte (ventilator). Zij hebben een ruim gamma aan verschillende kachels, van kleine vermogens tot grote vermogens, van staalplaat afwerking tot speksteen afwerking en veel verschillende kleuren.

 

 

houtpellet, mcz

 

Installeren van pelletkachel en buizen

buizensysteem voor houtpelletsKomt uw woning in aanmerking voor dergelijke installatie ?

Een pelletkachel werkt in het algemeen met een klein afvoerkanaal namelijk 80 à 100 mm diameter. Dit heeft het grote voordeel dat het bijna overal toepasbaar is. Uiteraard is het aan te raden om kwalitatief goede rookgaskanalen te gebruiken die eenvoudig te onderhouden zijn (toegangsluik enz…). Ook met dit probleem kunnen wij u verder helpen en u een gepaste oplossing aanbieden.

 

Wij werken altijd met INOX rookgaskanalen en dit zowel in vaste als flexibele vorm, enkel- of dubbelwandig geïsoleerd.

 

 

 

 

Vragen over houtpellet ?

Uiteraard is elke situatie en elke woning anders. Daarom is een plaatsbezoek altijd gewenst om alles te kunnen bekijken. Hiermee kunnen wij U vrijblijvend verder helpen en indien gewenst in contact brengen met enkele van onze betrouwbare partners om een prijsofferte uit te werken. Vraag NU onafhankelijk advies aan Ecerty